29.07.1994

Kirkollisasia - Sivutoimilupa - Hyvä hallintotapa

Seurakunnan palveluksessa olevan henkilön sivutoimiluvan käsittelystä

Yhteiselle kirkkoneuvostolle oli kanneltu seurakuntayhtymän palveluksessa olevien kahden hautausmaanhoitaja-haudankaivajan ilman sivutoimilupaa harjoittamasta liiketoiminnasta. Asiassa suoritetun tutkinnan jälkeen yhteinen kirkkoneuvosto oli todennut, että sanottujen hautausmaanhoitaja-haudankaivajien menettelyssä ei ollut ilmennyt moitittavaa.

Yhteisen kirkkoneuvoston tietoon saatettu apulaisoikeuskanslerin käsitys, jonka mukaan hyvä hallintotapa olisi edellyttänyt, että tutkinnan jälkeen yhteinen kirkkoneuvosto olisi ensiksi todennut kysymyksessä olevien henkilöiden harjoittaman toiminnan luonteen ja sitä säätelevien johtosääntöjen tai muiden normien asianomaiset määräykset sekä tämän jälkeen päättänyt sanottujen määräysten soveltumisesta henkilöiden toimintaan.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.