19.07.1994

Potilasasiakirjat - Salassapito - Hoitomaksu

Hammashoitomaksua koskevan tiedon salassapidosta

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ja terveyskeskuksen hammashoitolan tietoon saatettu apulaisoikeuskanslerin varamiehen käsitys hammashoitolan potilaan hoitomaksua koskevien seikkojen salassa pitämisestä.

Hammashoitolasta oli potilaan kanssa sovitun mukaisesti hoidon jatkamisajankohdasta ilmoitettu puhelimitse potilaan äidille. Samalla oli huomautettu potilaan maksamattomasta edellisen hoitokerran maksusta. Vaikka hoitomaksuasiassa ei ollut kysymys varsinaisesta salassapidettävästä potilasasiakirjatiedosta, potilastietoihin ja potilaan varallisuuspiiriin liittyvänä asiana se kuitenkin on sellainen tieto, jota ei olisi tullut ilman asianomaisen nimenomaista suostumusta saattaa sivullisen henkilön tietoon.

L potilaan asemasta ja oikeuksista 13 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.