22.06.1994

Sivutoimiasia - Kaupunginjohtaja - Virkasäännön mukainen menettely

Huomautuksen antaminen kaupunginjohtajalle sivutoimiasiassa

Kaupunginjohtajalla oli hoidossaan useita kaupungin virkasäännön mukaan sivutoimeksi katsottavia tehtäviä, joista olisi tullut tehdä ainakin sivutoimi-ilmoitus. Ottaen huomioon kaupunginjohtajan aseman kaupungin korkeimpana viranhaltijana ja sivutoimien lukumäärän hänen menettelyään on voitu pitää virkavelvollisuuden vastaisena sikäli kuin sivutoimi-ilmoituksia ei ollut aikanaan tehty.

Kaupunginjohtajaa on huomautettu hänen virkavelvollisuutensa vastaisesta menettelystä. Samalla esitetty kaupunginhallituksen selvitettäväksi, onko kaupunginjohtajan sivutoimissa sen laatuisia tehtäviä, joiden pitäminen edellyttäisi sivutoimiluvan hankkimista ja saamista, ja että asiassa muutoinkin menetellään virkasäännön edellyttämällä tavalla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.