23.05.1994

Vastentahtoinen hoito - Hoitoon toimittaminen - Potilasasiakirjamerkinnät

Psykiatrisen hoidon tarpeessa olleen potilaan palauttaminen sairaalahoitoon

Sairaalan ylilääkärille ja potilaan hoidosta vastanneelle lääkärille annettu huomautus vastaisen varalle heidän laiminlyötyä ryhtyä riittäviin toimenpiteisiin potilaan palauttamiseksi takaisin hänelle välttämättömään hoitoon. Potilas, joka sairasti vaikeaa katatonista skitsofreniaa oli jäänyt palaamatta sairaalaan ja ilmoittanut, ettei enää ollut halukas hoitoon. Vaikka potilaan hoidontarve oli ilmeinen, hoidosta vastanneen sairaalan taholta ei oltu ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin tämän hoitoonpalauttamiseksi. Sittemmin potilas oli tehnyt itsemurhan.

Kanteluasian käsittelyn yhteydessä oli lisäksi ilmennyt, että potilasasiakirjamerkinnät olivat riittämättömiä ja epäselviä. Apulaisoikeuskansleri on päätöksellään kiinnittänyt potilaan hoidosta vastanneiden sairaaloiden huomiota huolellisuuteen ja tarkkuuteen potilasasiakirjamerkintöjä tehtäessä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.