03.05.1994

Asemakaava - Kaupunkisuunnittelu

Pysäköintipaikkojen määrää koskeva suunnittelu

Kaupunginhallitukselle saatettu tiedoksi käsitys eräistä paikoitustiloja suunniteltaessa huomioon otettavista seikoista.

Oikeustalon tonttia koskevassa asemakaavassa oli autopaikkojen määrät mitoitettu silloin noudatettavien normien mukaisesti. Oikeustalon tarpeisiin vaadittavien autopaikkojen määrä oli laskettu kaavamaisesti, käyttäen perusteena virastotalon kerrosneliömetrimäärää. Laskelmassa ei ollut otettu huomioon alioikeuden toiminnallisesta erityisluonteesta aiheutuvia tarpeita.

Vastaista suunnittelua koskevana käsityksenä lausuttu, että oikeustalon ja siihen rinnastettavan virastoyksikön ajoneuvopaikkojen normituksessa on otettava huomioon viraston toiminnan erityislaatu. Kun on kysymys tuomioistuimesta, asiakkaiden pysäköintiongelmat saattavat aiheuttaa oikeudellista haittaa ja jopa edunmenetyksiä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.