17.12.1993

Toimeentulotuen maksaminen - Valtion opintotukikeskus

Käsitys sosiaalihuoltolain 38 §:n oikeasta soveltamisesta maksettaessa toimeentulotukea odotettavissa olevaa opintorahaa vastaan

Sosiaalilautakunnan perhehuolto-osaston ilmoituksessa Valtion opintotukikeskukselle oli mainittu, että toimeentulotukea oli myönnetty odotettavissa olevaa opintotukea vastaan. Ilmoituksesta lisäksi ilmeni mille ajalle toimeentulotukea oli myönnetty sekä merkintä, ettei toimeentulotuki jatkunut ko. ajanjakson jälkeen. Valtion opintotukikeskus oli em. ajanjakson jälkeenkin maksanut opintorahan sosiaalilautakunnalle eikä opiskelijan omalle tilille. Opintotukikeskus oli omiin käsittelyohjeisiinsa viitaten edellyttänyt sosiaalilautakunnilta uutta ilmoitusta opintotuen maksatusosoitteen muuttumisesta. Opiskelijan kanteluun annetussa ratkaisussaan apulaisoikeuskanslerin varamies on katsonut, että opintotukikeskuksen vaatimus tällaisesta toimeentulotuen maksamisen päättymisilmoituksesta ei saanut tukea laista, ja lausunut käsityksensä sosiaalihuoltolain 38 §:n oikeasta soveltamisesta. Opintotukikeskus oli kantelun johdosta muuttanut menettelyään.

SosiaalihuoltoL 38 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.