10.12.1993

Tulo-ja menoarvio - Myöntämisvaltuus - Valtionapu - Määräraha

Tulo- ja menoarvioon sisältyvän investointeihin myönnettävää työllisyysperusteista valtionapua koskevan myöntämisvaltuuden toteuttaminen

Kauppa- ja teollisuusministeriö oli pyytänyt oikeuskanslerin lausuntoa vuoden 1990 talousarvion työministeriön hallinnonalan pääluokan momentille (työllisyysperusteisen valtionapu investointeihin) sanotun vuoden toisessa lisämenoarviossa myönnetyn valtuuden käytöstä.

Apulaisoikeuskansleri on lausunnossaan todennut, että asian ratkaisussa on pantava painoa työllisyyslainsäädäntöön perustuville näkökohdille ja että vuoden 1990 toisessa lisämenoarviossa myönnettyä valtuutta oli käytetty jo silloin , kun työministeriö oli päättänyt osoittaa varat yksilöityyn hankkeeseen. Ratkaistessa kysymystä siitä, onko puheena oleva määräraha suoritettava, olisi ensisijaisesti selvitettävä, onko työministeriön määrärahan osoituspäätös vielä täytäntöönpantavissa kauppa- ja teollisuusministeriön myöntöpäätöksellä eli täyttyvätkö valtionavun saamiselle asetetut ehdot vielä tässä vaiheessa.

L tulo- ja menoarviosta 10 §
Ks. OKA D:6/20/91

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.