26.08.1993

Kirjanpitolaki - Valvontavelvollisuus

Kauppa- ja teollisuusministeriötä huomautettu virheellisestä menettelystä

Kun yksityinen henkilö oli nimenomaisesti kirjanpitolain 36 §:ään viitaten kirjallisesti pyytänyt kauppa- ja teollisuusministeriöltä toimenpiteitä rekisteröidyn yhdistyksen kirjanpitolain vastaisen menettelyn johdosta, ministeriö oli vastannut, ettei asia kuulunut sille.

Kirjanpitolain 36 §:n 1 momentin mukaan kauppa- ja teollisuusministeriö valvoo sanotun lain noudattamista. Tehtävässään se on 2 momentin mukaan oikeutettu saamaan tarpeellisia tietoja kirjanpitovelvolliselta ja virka-apua poliisiviranomaisilta. Ministeriön vastaus oli siten ollut virheellinen. Ministeriön olisi tullut ryhtyä 36 §:n edellyttämiin valvontatoimenpiteisiin, tai mikäli tämä ei perustellusta syystä ollut enää mahdollista, vastata asianmukaisesti kirjoittajalle. Ministeriötä huomautettu sen virheellisestä menettelystä.

KirjanpitoL 36 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.