16.08.1993

Oppilasarvostelu - Metsä - ja puutalousoppilaitos - Tiedottamisvelvollisuus

Huomion kiinnittäminen opettajan velvollisuuteen saattaa päättötodistuksen saannin lykkääntyminen ajoissa oppilaan tietoon

Kotkan metsä- ja puutalousoppilaitoksen lehtori oli hylännyt oppilaan suorituksen 9.12.1991 pidetyssä riistatalouden kokeessa. Riistatalous kuului osana riista- ja kalatalouden kurssiin. Oppilaitoksen metsäalan koulutuksen jaoston opettajien kokous oli hyväksynyt lehtorin ratkaisun. Oppilaan kanteluun antamassaan päätöksessä AOK katsonut, että lehtorilla ja opettajakunnalla oli oppilasarvioinnin ohjeiden mukaiset perusteet hylätä oppilaan riistatalouden suoritus ja edellyttää, että hänen tuli saadakseen arvosanan riista- ja kalatalouden kurssista osallistua riistatalouden uusintakokeeseen.

Samaan aikaan oppilaitoksen vt. rehtorina toimineen lehtorin menettelyä oppilaan päättötodistuksen saamisen lykkääntymisestä tiedottamisessa arvosteltu. Oppilaan oltua poissa kokeen palautuksesta 12.12.1991 lehtorin olisi tullut huolehtia siitä, että oppilas sai asianmukaisesti tiedon kokeen hylkäämisestä ja päättötodistuksen saannin lykkääntymisestä ennen todistusten jakoa.

A metsä- ja puutalousoppilaitoksista 26 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.