22.07.1993

Verotus - Pinta-alan laskennan pyöristäminen - Veroluokitus

Tilojen pinta-alan laskentatulosten pyöristäminen verotuksessa

Verohallituksen huomiota kiinnitetty veroviranomaisille ja verovelvollisille annettaviin ohjeisiin ja ilmoituksiin sekä viranomaisaloitteisten menettelytapojen tehostamiseen oikaisujen aikaansaamiseksi pinta-alan tasoituslaskennassa.

Tilan kokonaispinta-ala saattaa verotuksessa ylittää maarekisterialan tilan osien pinta-alojen samansuuntaisesti ylöspäin tapahtuvien pyöristysten johdosta. Tämä saattaa johtaa verotuksellisesti jonkin verran virheelliseen lopputulokseen erityisesti vanhojen luokitusten kohdalla, kun lähtökohdaksi otetaan maarekisteritietojen parempi tarkkuus. Pyöristyslaskenta sinänsä ei ole lainvastainen ja se perustuu metsäveroasetuksen (1208/91) 10 §:n 1 momentista johdettavissa olevaan laskentasääntöön.

Metsäveroasetus 10 § 1 momentti

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.