31.03.1993

Passi

Huomion kiinnittäminen asianmukaiseen menettelyyn passin hallussapitoa koskevassa asiassa

Apulaisnimismiehen tekemä passin peruuttamista koskenut ratkaisu oli lääninoikeuden lainvoimaiseksi tulleella päätöksellä kumottu. Apulaisnimismies ei ollut palauttanut passia asianomaiselle, koska hänen mielestään oli ilmennyt perusteita tehdä uusi päätös passin peruuttamisesta.

Lääninoikeuden päätöksen tultua lainvoimaiseksi apulaisnimismiehellä olisi ollut oikeus pitää passia väliaikaisesti hallussaan ainoastaan passilain 16 §:n 2 momentissa mainituilla perusteilla. Kun uutta peruutuspäätöstä ei ollut tehty joitakin päiviä lääninoikeuden päätöksen lainvoimaiseksi tulon jälkeen, vaan vasta lähes kuukauden kuluttua sanotusta ajankohdasta, apulaisnimismies ei ollut menetellyt asianmukaisesti pitäessään passia hallussaan ilman laillista perustetta. Apulaisnimismiehen huomiota kiinnitetty passilain 16 §:n 2 momentista ilmenevän oikeusohjeen tunnolliseen noudattamiseen.

PassiL 16 § 2 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.