03.03.1993

Tie - ja ympäristölautakunta - Jätehuoltolain noudattamisen valvonta - Roskaaminen

Huomion kiinnittäminen jätehuoltolain noudattamisen valvontaan

Kunnan jätehuoltoviranomaisena toimivalle tie- ja ympäristölautakunnalle oli marraskuussa 1990 tehty ilmoitus venevalkama-alueen roskaantumisesta. Lautakunta oli kehottanut jakokuntaa huolehtimaan alueen siistimisestä ja siitä, ettei alueen käytöstä aiheudu haittaa vesistölle, ympäristölle ja naapureille. Alue oli helmikuussa 1993 edelleen siistimättä. Ilmoituksen mukaan alue oli tarkoitus siistiä kunnan toimesta kevään 1993 aikana.

Ottaen huomioon, että venevalkama-alue rajoittuu omakotikiinteistöön, on roskaantumisella ollut ilmeistä vaikutusta asumisviihtyisyyden vähenemiseen. Tämän vuoksi olisi kunnan taholta tällaisessa tapauksessa perusteltua aihetta kiinnittää roskaantumiseen ja alueen siistimiseen enemmän huomiota kuin mitä ilmeisesti on tapahtunut.

Jätehuoltolaki 32 § ja 33 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.