18.02.1993

Kirjallinen päätös - Asiakirjojen säilyttäminen - Opetushallitus

Huomion kiinnittäminen kirjallisen päätöksen antamiseen ja asiakirjojen asianmukaiseen säilyttämiseen

Ammattikasvatushallituksen kirjaamoon oli 30.5.1988 saapunut kantelukirjelmä, joka oli jaettu ensin ammattikurssi- ja oppisopimusasiain toimistoon ja 1.7.1988 uuden työjärjestyksen mukaisesti siirretty hallinnolliseen toimistoon. Siirron yhteydessä asiakirjat olivat kadonneet eikä asiassa ollut annettu päätöstä. Asiaa ensin käsitellyt ylitarkastaja oli puhelimitse kertonut kantelijalle epävirallisen käsityksensä asiasta.

Koska ammattikasvatushallituksessa vireillä olleet asiat ovat siirtyneet opetushallituksen käsiteltäviksi, opetushallituksen huomiota on vastaisen varalle kiinnitetty velvollisuuteen antaa kirjalliseen kanteluun kirjallinen päätös sekä hyvän hallinnon edellyttämään asiakirjojen asianmukaiseen säilyttämiseen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.