11.02.1993

Tuomioistuin - Toimituskirjan tiedoksianto

Huomion kiinnittäminen toimituskirjojen asianosaisille lähettämisessä vaadittavaan huolellisuuteen ja tarkkuuteen

KHO:ssa ratkaistun valitusasian ekspedioinnin yhteydessä erehdyksessä tehdyn virheellisen jakelumerkinnän takia oli laadittu virheellinen postiennakko-osoitekortti. Näin valittajalle tarkoitettu leimaverollinen toimituskirja oli postitettu valitusasian toiselle asianosaiselle, joka oli lunastanut lähetyksen ja saanut myös hänelle tarkoitetun maksuttoman päätösjäljennöksen. Postituksessa tapahtuneen virheen takia rakennuslupa-asiassa valittajana ollut asianosainen oli saanut tiedon KHO:n päätöksestä noin " vuotta toista asianosaista myöhemmin.

Apulaisoikeuskanslerin päätöksessä kiinnitetty toimituskirjojen lähettämisestä vastaavien korkeimman hallinto-oikeuden virkamiesten huomiota toimituskirjojen asianosaisille lähettämisessä vaadittavaan huolellisuuteen ja tarkkuuteen. V L tiedoksiannosta hallintoasioissa 4 § L tiedoksiannosta hallintoasioissa 6 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.