09.02.1993

Ennakkoperintä - Viivästyminen asian käsittelyssä

Huomion kiinnittäminen valituksen käsittelyn kiireellisyyteen ennakkoperintäasiassa

Lääninoikeuden notaarin huomiota kiinnitetty hänen vastuullaan olleen ennakkoperintää koskevan, verovalitusasiaan kuuluvan välitoimen saapumisen seurannasta ja viivästymisen aiheuttamista toimenpiteistä huolehtimiseen. Välitoimellaolo oli, lain kiireelliseksi säätämässä asiassa, kestänyt runsaat 8 kuukautta, eikä asiaa ollut kiirehditty.

Lääninoikeuden jaoston puheenjohtajan ja ylituomarin huomiota kiinnitetty tapauksen johdosta alaistensa toiminnan valvontaan ennakkoperintälain 52 §:n sisältämän kiireellisyysvaatimuksen noudattamiseksi. Asian käsittely oli viivästynyt niin, että valitus oli jäänyt lääninoikeudessa tutkimatta lääninveroviraston päätöksen voimassaoloajan ehdittyä kulua umpeen.

Ennakkoperintälaki 52 §
Lääninoikeuslaki 8 § 1 mom ja 10 § 2 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.