26.04.1993

Kunnanhallitus - Virkavelvollisuuden rikkominen - Vesilain rikkominen

Huomautus virheellisestä ja vesilain vastaisesta menettelystä

Kunnanhallitus oli päättänyt rakennuslautakunnan lupaan perustuen aloittaa pienvenelaiturin rakennustyön välittömästi, vaikka rakennuslautakunnan lupa oli lainvoimaa vailla ja vaikka hankkeelle ei ollut vesioikeuden lupaa. Rakennustöiden aloittamisen jälkeen vireille pantu vesioikeuden lupaa koskeva kunnan hakemus oli sittemmin lainvoimaisesti hylätty.

Rakennushanke sinänsä oli laajuudeltaan melko vähäinen ja toimenpide oli loukannut lähinnä kantelijan ja eräiden naapureiden etua. Laiturin rakentamiseen ei ollut ryhdytty hyödyn hankkimisen tai vahingon aiheuttamisen tarkoituksessa, vaan sitä oli pidetty kunnassa yleiseltä kannalta tarpeellisena. Laituri oli sittemmin purettu.

Kunnanhallituksen jäsenille ja asian esitelleelle kunnanjohtajalle huomautettu vastaisen varalle heidän virheellisestä ja vesilain vastaisesta menettelystään asiassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.