16.04.1993

Ulosotto - Ulosottotoimen laiminlyönti

Huomion kiinnittäminen ulosottotoimen laiminlyöntiä koskevassa asiassa.

Hakijayhtiö oli pyytänyt nimismiespiiriltä täytäntöönpanoa nimismiespiirin alueella sijainneita kommandiittiyhtiötä ja sen yhtiömiestä sekä lisäksi eräässä toisessa nimismiespiirissä asuvaa yhtiömiestä vastaan. Hakijayhtiö oli nimenomaisesti pyytänyt asiassa samanaikaista täytäntöönpanoa. Lisäksi oli pyydetty yksipuolisen tuomion tiedoksiantamista velallisille.

Asiaa oli käsitelty nimismiespiirissä tiedoksiantoasiana ja asiakirjat sen jälkeen toimitettu toiseen nimismiespiiriin ryhtymättä yhtiöön ja toiseen yhtiömieheen kohdistuviin perimistoimiin. Apulaisoikeuskansleri on ratkaisussaan kiinnittänyt sekä nimismiehen että avustavan ulosottomiehen huomiota vastaisen varalle oikeaan menettelytapaan tämän kaltaisessa asiassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.