14.04.1993

Poliisin tehtävät - Sakon muuntorangaistus

Huomion kiinnittäminen poliisin tehtäviin, kun on havaittu, että asiassa oli tuomittu väärä henkilö sakkorangaistukseen

Poliisilaitoksen poliisimiesten huomiota kiinnitetty siihen, että poliisin velvollisuutena on viranomaisen erehdyttämisestä tehdyn rikosilmoituksen johdosta ryhtyä toimenpiteisiin sen estämiseksi, ettei väärää henkilöä myöhemmin tuomita tuon erehdyttämisen johdosta muusta rikoksesta rangaistukseen.

Vastaaja oli ennen sakon muuntorangaistuksen määräämistä koskevaa oikeudenkäyntiä saattanut poliisilaitoksen tietoon, että siihen rikkomukseen, jota koskevan muuntorangaistuksen määräämisestä hänet oli haastettu, olikin syyllistynyt toinen henkilö. Poliisilaitoksen taholta oli laiminlyöty ilmoittaa asianomaiselle raastuvanoikeudelle tai viralliselle syyttäjälle tästä muuntorangaistuksen määräämisen kannalta merkityksellisestä seikasta. Ilmoituksella olisi voitu estää viranomaisen erehdyttämisestä aiheutuneiden vahinkojen lisääntyminen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.