16.04.1993

Eduskunnan kirjelmä - Viivästyminen

Sosiaali- ja terveysministeriön huomiota kiinnitetty vastaisen varalle tarpeellisen huolellisuuden ja joutuisuuden noudattamiseen esiteltäessä valtioneuvostolle ja tasavallan presidentille eduskunnan kirjelmiä

Eduskunnan 11.2.1991 päivätty kirjelmä valtioneuvoston kertomuksen johdosta päihdeolojen kehityksestä vuosina 1988 ja 1989 oli saapunut valtioneuvoston kirjaamoon 26.4.1991 ja toimitettu samana päivänä sosiaali- ja terveysministeriön kirjaamoon. Valtioneuvostolle kirjelmä oli esitelty 6.2.1992 ja seuraavana päivänä tasavallan presidentille.

Oikeuskanslerin antamassa ratkaisussa on todettu, että eduskunnan kirjelmät tulevat hallituksen tietoon vasta sitten, kun ne on asianmukaisesti esitelty tasavallan presidentille. Valtiosääntökäytäntö edellyttää, että ne saatetaan hallituksen tietoon ilman tarpeetonta viivytystä. Tätä vaatimusta ei ollut noudatettu esillä olevassa tapauksessa. Esitetyn selvityksen perusteella noudatettu menettely oli johtunut siitä, että organisaatiouudistuksen johdosta virkamiesten tehtävissä oli ollut epäselvyyttä. Sosiaali- ja terveysministeriö oli tapahtuneen johdosta antanut henkilöstölle ohjeet eduskunnan kirjelmien esittelystä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.