23.04.1992

Kuntien eläkevakuutus - Sitovan ennakkotiedon antaminen - Käsittelyn viipyminen

Huomion kiinnittäminen eläkelaitoksessa vireille tulleen ennakkotietohakemuksen asianmukaiseen selvittämiseen ja joutuisaan käsittelemiseen

Kaupungin ylläpitämän kauppaoppilaitoksen yhteydessä järjestettyjen ammattikurssien opettajana toiminut henkilö oli 16.10.1980 pyytänyt silloiselta Kunnalliselta eläkelaitokselta sen eläkesäännön 34 §:n mukaista sitovaa ennakkotietoa eläketurvastaan. Hän oli uudistanut pyyntönsä kirjallisesti 1981 ja 1987. Ennakkotietohakemus oli kuitenkin ratkaistu sitovan ennakkotiedon sisältäneellä päätöksellä vasta 5.9.1990 eli sen jälkeen, kun eläkelaitokselta oli pyydetty selvitystä ennakkotiedon hakijan oikeuskanslerille tekemän kantelun johdosta.

Kunnallisen eläkelaitoksen eläkesääntö 34 §
HallintomenettelyL 17 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.