20.02.1992

Lääninhallitus - Tenojoen kalastussääntö - Kalastusrajoitusten voimaansaattaminen

Kalastusrajoitusten valmistelu ja julkaiseminen

Kantelussa oli kiinnitetty huomiota niihin vaikeuksiin, joita matkailuyrittäjille ja urheilukalastajille oli aiheutunut siitä, että Lapin lääninhallitus ja Finnmarkin fylkesmann olivat 9.4.1990 tehneet Tenojoen kalastussäännössä tarkoitetun yhteisen päätöksen urheilukalastusta koskevista rajoituksista. Päätös oli julkaistu 20.4.1990. Kalastussäännön mukaan yhteinen päätös kalastusrajoituksista olisi tullut tehdä niin aikaisin kuin mahdollista ja viimeistään ennen 1.4.1990.

Apulaisoikeuskansleri totesi antamassaan päätöksessä, että lääninhallituksen tulisi osaltaan pyrkiä kalastusasioiden järjestämisessä siihen, että kutakin kalastuskautta koskevat tarkistukset saataisiin valmisteltua, päätettyä ja julkaistua ennen määräajan päättymistä, niin että matkailuyrittäjät ja urheilukalastajat pystyisivät ottamaan ne mahdollisuuksien mukaan huomioon omaa kalastuskauden toimintaansa suunnitellessaan.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.