02.12.1991

Asuinpaikka - Ulosotonhaltijan toimivalta - Päätöksen täytöntäänpano

Huomion kiinnittäminen lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun päätöksen täytäntöönpanosta annetun lain oikeaan soveltamiseen

Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun päätöksen täytäntöönpanoa tulee hakea sen paikkakunnan ulosotonhaltijalta, missä lapsi asuu. Maistraatti oli katsonut olevansa toimivaltainen käsittelemään päätöksen täytäntöönpanoa koskeneen hakemuksen katsottuaan, että lapsen asuinpaikka oli äitinsä luona sen toimivaltaan kuuluvalla alueella, koska tuomioistuimen päätöksellä oli määrätty, että lapsi asui äitinsä luona. Tosiasiallisesti lapsi oli asunut täytäntöönpanohakemuksen virelle tullessa ja jo usean vuoden ajan isänsä luona maistraatin toimivalta-alueen ulkopuolella.

Maistraatti oli menetellyt virheellisesti, kun se oli käsitellyt hakemuksen. Koska hovioikeus oli sittemmin kumonnut maistraatin virheellisen päätöksen, asia ei antanut aihetta muihin toimenpiteisiin kuin että maistraatin virheelliseen päätökseen myötävaikuttaneiden jäsenten huomiota on vastaisen varalle kiinnitetty säännöksen oikeaan soveltamiseen.

L lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun päätöksen täytäntöönpanosta 2 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.