22.11.1991

Kiinteistökaupan valmistelu - Asiakirjain julkisuus

Kunnanvaltuutetun oikeudesta saada nähtäväksi asiakirjoja, jotka eivät asian luonteen johdosta ole julkisia.

Kiinteistökaupan valmistelun tuloksena kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja ja rakennusmestari-rakennustarkastaja olivat allekirjoittaneet kirjeen, joka toimitettiin erään osuuskaupan hallintoneuvostolle. Kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäsenen pyydettyä kirjeestä kopion kunnanjohtaja kieltäytyi asian keskeneräisyyden vuoksi sitä hänelle antamasta. Seuraavana päivänä kunnanjohtaja luovutti kirjeestä kopion valtuutetulle.

Kanteluasiassa antamassaan ratkaisussa apulaisoikeuskansleri on katsonut, että kunnan viranhaltijat eivät voi asiakirjain julkisuuslain säännöksiin viitaten evätä ao. viranomaisen muodostavilta luottamusmiehiltä sellaista asiakirjaa, joka ei ole julkinen.

KunL 53 §
AsiakJulkL 5 ja 6 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.