22.11.1991

Kuuleminen - Virkasuhde - Valtion yhteistoimintalaki

Virkamiehen kuuleminen. Työjärjestyksen muutos ja siihen perustuva uusi tehtävämääräys.

Ministeriön olisi tullut kuulla virkamiestä hallintomenettelylain (598/82) ja valtion yhteistoimintalain (651/88) nojalla hänen työtehtäviensä olennaisesti muuttuessa, kun hänet määrättiin ministeriössä suoritetun toimistojaon muutoksen johdosta uusiin tehtäviin.

Tasavallan presidentin suorittaman nimityksen yhteydessä virkanimikkeeseen liitetty määritys viran sijoittumisesta ministeriössä ei ollut esteenä tasavallan presidentin antaman asetuksen nojalla toteutulle organisaatiomuutokselle eikä sen vaatimille työtehtävien muuttamisille. Kysymys ei ollut viran siirrosta eikä viran aseman olennaisesta muuttamisesta. Uusi tehtäväjako ja siihen liittyneet tehtävämääräykset olivat perustuneet asetuksen nojalla annettuun ministeriön työjärjestykseen.

HallintomenettelyL 15 §
L yhteistoiminnasta valtion virastoissa ja laitoksissa 7 ja 8 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.