13.11.1991

Asian valmistelu - Hyvä hallintotapa - Kunnanhallituksen johtosääntö

Huomion kiinnittäminen hyvän hallintotavan noudattamisen tärkeyteen kunnanhallituksen johtosääntöä muutettaessa.

Kunnanjohtajan tehtävänä on kunnallislain mukaan kunnanhallituksen alaisena johtaa kunnan hallintoa. Johtosäännön mukaan esittelijänä kunnanhallituksen ja sen jaostojen kokouksissa toimii kunnanjohtaja.

Kunnanhallituksessa oli otettu valmistelemattomana esille johtosäännön muutosesitys, jolla kunnanjohtajan esittelyoikeus kunnanhallituksen kokouksissa olisi siirretty kunnansihteerille. Asia päätettiin esittää välittömästi samana päivänä kokoontuneelle kunnanvaltuustolle, joka kuitenkin on siirtänyt asian käsittelyä tuonnemmaksi. Apulaisoikeuskansleri on kantelun johdosta antamassaan ratkaisussa katsonut, että kunnanhallituksessa esille otetun asian valmistelu ei ollut tässä tapauksessa tapahtunut hyvän hallintotavan mukaisesti.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.