26.11.1991

Myymis - ja hukkaamiskielto - Vakuus - Takaajan vastuu

Huomautus nimismiehelle myymis- ja hukkaamiskieltoon liittyneen vakuuden hyväksymistä koskevassa asiassa

Nimismiehelle annettu huomautus sen johdosta, että hän oli täytäntöönpannut ulosotonhaltijan myöntämän myymis- ja hukkaamiskiellon vaatimatta hakijalta asianmukaista vakuutta.

Hakijalle oli aikaisemmin myönnetty samalla perusteella saman vastaajan omaisuutta koskeva väliaikainen myymis- ja hukkaamiskielto. Tämä kielto oli kuitenkin rauennut. Ulosotonhaltijan myöntämän uuden myymis- ja hukkaamiskiellon täytäntöönpanoa varten nimismies oli hyväksynyt ulosottolain 7 luvun 16 §:n mukaiseksi vakuudeksi kahden henkilön omavelkaisen takaussitoumuksen, joka oli kohdistunut yksinomaan rauenneeseen myymis- ja hukkaamiskieltoon. Kun takaajan maksuvelvollisuus rajoittui hänen oman sitoumuksensa mukaisesti, ei tällainen sitoumus velvoittanut takaajaa samasta perusteestakaan johtuvassa muussa asiassa, eikä sitoumusta siten olisi saanut hyväksyä lain edellyttämäksi vakuudeksi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.