29.10.1991

Ansiolentotoimilupa - Hallintolupa

Ilmailuhallituksen menettely ansiolentolupaa myönnettäessä

Ilmailuhallituksen on katsottu menetelleen huolimattomasti ja moitittavasti, kun myönsi ansiolentotoimiluvan eräälle yhtiölle. Lupa oli myönnetty, vaikkei kaikkia luvan myöntämisen edellytyksiä ollut selvitetty. Menettely oli ollut moitittavaa ainakin siinä, että lupaa myönnettäessä yhtiöllä ei ollut hyväksyttyä lentotoimintakäsikirjaa eikä huoltotoimintajärjestelmää. Moitittavasti oli menetelty myös siinä, että yhtiön ohjaajaksi oli hyväksytty henkilö, jolla ei ollut tyyppikelpuutusta yhtiön ilma-alukseen.

Ansiolentotoimilupia myönnettäessä oli ilmailuhallituksen selvityksen mukaan sittemmin ryhdytty noudattamaan aikaisempaa säännösten edellyttämää ankarampaa linjaa lupien edellytyksiä harkittaessa.

Ratkaisussa on kiinnitetty ilmailuhallituksen huomiota vakavasti siihen, että ansiolentotoimilupien myöntäminen edellyttää sitä, että asianomaisissa säännöksissä mainitut luvan saamisen edellytykset ja erityisesti ne, joilla on yhteys lentoturvallisuuteen, ovat olemassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.