16.10.1991

Palautuspäätös - Päätöksen perustelut

Lausuttu vakuutusoikeudelle ja tapaturmavirastolle käsitys epäasiallisesta menettelystä päätöstä laadittaessa

Vakuutusoikeus oli palauttanut sotilasvammalain mukaista korvausta koskevan valitusasian tapaturmaviraston käsiteltäväksi, koska sairauskertomuksesta oli ilmennyt diagnoosi, jonka mahdollista korvattavuutta ei vielä ollut selvitetty. Tapaturmavirastossa oli havaittu, ettei asianosaisella ollut sanottua vammaa lainkaan.

Tapaturmavirasto ei ollut palautuksen jälkeen antamassaan ratkaisussa lausunut mitään palauttamisesta eikä diagnoosiin, jonka selvittämiseksi palauttaminen oli suoritettu ollut otettu kantaa. Vakuutusoikeuden uuden valituksen johdosta antamassa päätöksessä puolestaan ei ollut lausuttu jutun palauttamisesta eikä myöhemmistä käsittelyvaiheista. Käsitys menettelyn epäasianmukaisuudesta päätöksiä laadittaessa saatettu vakuutusoikeuden ja tapaturmaviraston tietoon.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.