10.10.1991

Virantäyttö - Lainvoima - Viranhakuilmoitus - Kunnan virka

Huomion kiinnittäminen palautuspäätöksen lainvoimaisuuden merkitykseen uutta virantäyttöpäätöstä tehtäessä sekä viranhakuilmoituksen puutteellisuuteen.

Lääninoikeus oli kumonnut kunnanhallituksen toimittaman koulutoimen johtajan vaalin ja palauttanut asian kunnanhallitukselle uudelleen käsiteltäväksi. Kunnanhallitus oli valittanut lääninoikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta sittemmin peruuttanut valituksensa; muita valituksia ei ollut.

Asian vireilläolo korkeimmassa hallinto-oikeudessa ei ollut päättynyt vielä silloin, kun kunnanhallitus päätti valituksensa peruuttamisesta, vaan vasta silloin, kun korkein hallinto-oikeus antoi päätöksensä, jossa lausunnon antaminen todettiin valituksen peruuttamisen johdosta rauenneeksi. Kunnanhallituksen ei olisi tullut tehdä uutta valituskelpoista valintapäätöstä, ennen kuin aikaisemman valintapäätöksen kumoaminen oli tullut lainvoimaiseksi.

Julistettaessa virka uudelleen haettavaksi hakuilmoitukseen olisi kunnan virkasäännön mukaisesti pitänyt sisällyttää maininta siitä, otettiinko aikaisemmat hakemukset virkaa täytettäessä huomioon.

Lisäksi arvioitu niitä edellytyksiä, joilla kunnan virka voidaan julistaa uudelleen haettavaksi.

Kunnan virkasääntö 5 § 2 mom.
Kunnan virkasääntö 6 § 4 mom.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.