30.09.1991

Sairaanhoitomaksu - Mielisairaslaki

Käsityksen lausuminen psykiatrisen avohoidon järjestämisestä ja potilailta perityistä maksuista

Kaupungin asukkaista osa oli mielisairaanhuoltopiirin kuntainliiton ja kunnallista yleissairaalaa ylläpitävän kuntainliiton välisellä työnjakosopimuksella ohjattu mielenterveystoimiston sijasta psykiatriseen avohoitoon sairaalan psykiatrian poliklinikalle. Poliklinikan käynneistä oli peritty eräistä sairaanhoitolaitosten maksuista, korvauksista ja palkkioista annetun asetuksen (178/61) mukaiset maksut, vaikka käyntien mielenterveystoimistossa tuli mielisairaslain (187/52) 40 §:n mukaan olla maksuttomia.

Sanottu ristiriita oli ollut tiedossa avohoitoa uudelleen järjestettäessä, mutta toimenpiteisiin asiantilan korjaamiseksi ei ollut heti ryhdytty. Kaupunki oli sittemmin 1.1.1989 lukien ryhtynyt korvaamaan psykiatrian poliklinalla perityt potilasmaksut. Erikoissairaanhoitolain tultua voimaan 1.1.1991 on hallinnollinen hajaannus alalla poistunut. Kaupunginhallituksen tietoon saatettu käsitys psykiatrisen avohoidon järjestämisessä havaitusta epäkohdasta.

A eräistä sairaanhoitolaitosten maksuista korvauksista ja palkkioista (178/61)
Mielisairaslaki (187/52)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.