23.09.1991

Valtion kasvatuslaitos - Virkaatoimittavan virkamiehen virkasuhteen päättyminen - Viran haettavaksi julistaminen

Virkaatoimittavan virkamiehen virkasuhteen päättyminen ja viran haettavaksi julistaminen

Laitoksen ryhmänohjaajan ja hoitajan virkoihin oli otettu väliaikaiset hoitajat, joille oli järjestetty koulutusta valtion kasvatuslaitoksista annetussa asetuksessa (76/88) säädetyn virkakelpoisuuden saavuttamiseksi. Koulutuksen aikana laitoksen johtaja oli ilmoittanut yhdelle virkaatoimittavista virkamiehistä tämän hoidettavana olleen viran haettavaksi julistamisesta ja täyttämisestä ennen koulutuksen päättymistä. Muita vastaavia väliaikaisesti hoidettuja virkoja ei ollut ilmoitettu julistettavan haettaviksi. Asianomaisen virkamiehen irtisanouduttua ennen viran haettavaksi julistamista virkaa ei ollutkaan julistettu haettavaksi, vaan laitoksen johtaja oli ottanut siihen väliaikaisen hoitajan, kunnes koulutus oli päättynyt ja kaikilla koulutukseen osallistuneilla oli ollut kelpoisuus virkoihin.

Laitoksen johtajan menettelyä arvosteltu ja samalla kiinnitetty hänen huomiotaan virkasuhteen alkamista ja irtisanomista koskevien valtion virkamieslain 16 §:n 2 momentin ja 46 §:n 1 momentin säännösten noudattamiseen.

Valtion virkamiesL 16 § 2 mom
Valtion virkamiesL 46 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.