10.05.1991

Asiakirja - Viipyminen - Muutoksenhaku - Tuomiokunta

Huomion kiinnittäminen muutoksenhaussa tarvittavien asiakirjojen toimittamiseen riittävän ajoissa

Kantaja oli ilmoittanut tyytymättömyyttä riita-asiassa 26.10.1986 julistettuun oikeuden päätökseen. Hänen asiamiehenään toiminut asianajaja oli saanut 18.11.1986 valmistuneen, postitse toimitetun pöytäkirjanotteen vasta 25.11.1986 eli päivää ennen valitukselle säädetyn määräajan päättymistä. Toimittaessaan valitusasiakirjat määräajassa tuomiokunnan kansliaan asiamies oli samalla kirjeitse pyytänyt toimittamaan vastaajien vastineet. Nämä ja vastapuolen valituskirjelmän kaksoiskappale oli postitettu hänelle samalla kertaa vasta vastauksen antamiselle varatun määräajan viimeisenä päivänä.

Kantaja ei ollut määräajassa antanut vastinetta eikä hakenut uutta määräaikaa vastauksen antamiseksi. Vaikka asiamiehen pyyntö oli ollut epäselvä, vastaajan puhevallan valvomista koskevien säännösten sisältö ja tarkoitus huomioon ottaen se on ollut käsitettävissä ilmoitukseksi vastaajan puhevallan valvomisesta. Vastapuolen valituskirjelmän kaksoiskappale olisi siten tullut lähettää viipymättä kantajan asiamiehelle vastaajan puhevallan valvomista varten.

Kihlakunnantuomarin huomiota kiinnitetty muutoksenhakuasioissa tarvittavien pöytäkirjanotteiden ja muiden asiakirjojen toimittamiseen riittävän ajoissa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.