22.03.1991

Verotus - Metsäveroperusteet - Yhdenvertaisuus

Metsäverotuksen tuottoperusteiden määrääminen asetuksella. Ilmastokorjauksen käyttö.

Valtiovarainministeriön, verohallituksen ja metsäntutkimuslaitoksen huomiota kiinnitetty siihen, että annettaessa asetuksella tarkempia määräyksiä metsäverotuksen tuottoperusteista keskimääräisyyteen perustuva metsäverojärjestelmä saattaa johtaa ilmastosta aiheutuvan kasvunvaihtelun laskennassa lääninrajaperusteisten ilmastokorjauksen rajausten vuoksi yksittäisten kuntien kohdalla naapurikuntia korkeampaan verotustasoon. Tällaisessa tilanteessa kansalaisten yhdenvertaisuuden ja verotuksessa noudatettavan arvostuksen varovaisuuden periaatteen kannalta olisi myös naapurikuntien välillä olevien hallinnollisista syistä johtuvien erojen perusteiden huomioon ottaminen oikeudenmukaista ja tarpeellista.

Asian yhteydessä kiinnitetty huomiota myös maatilatalouden tuloveroasetuksen 19 §:n 2 momentin säännökseen. Se edellyttää arviointiperusteiden tarkistamista, jos niissä on tapahtunut muutos, joka aiheuttaa tuoton vähentymisen ainakin viidellä prosentilla.

MaatVL
MaatVA

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.