20.03.1991

Ojitustoimitus - Viivästys - Vesi - ja ympäristöpiiri

Käsityksen ja ohjeen lausuminen ojitustoimitushakemusten käsittelyn viivästymisen johdosta

Asiassa vuonna 1983 tehdyn ojitustoimitushakemuksen käsittely oli päättynyt vuonna 1984 pidettyyn alkukokoukseen. Vuonna 1987 tehdyn uuden ojitustoimitushakemuksen johdosta ei annettu toimitusmääräystä, vaan vesi- ja ympäristöpiiri järjesti samana vuonna neuvottelun, jossa sovittiin toimenpiteistä erään hakijan vesivahinkojen välttämiseksi. Sen tuloksena asia katsottiin vesi- ja ympäristöpiirissä loppuun käsitellyksi. Kanteluasian käsittelyn aikana vesi- ja ympäristöpiiri antoi maaliskuussa 1991 toimitusmääräyksen.

Käsityksenä lausuttu, että hakemusten käsittely oli viivästynyt ja että kansalaisten oikeusturvanäkökohtien johdosta ne tulisi saattaa mahdollisimman nopeasti käsittelyyn ja sellaiseen päätökseen, että ratkaisuun tyytymätön asianosainen voi hakea siihen muutosta. Todettu, että jos toimituksen aloittaminen tai jatkaminen jää viranomaisen toimenpiteiden varaan, tulisi viranomaisen huolehtia siitä, että toimituksen eteenpäin viemiselle olisi riittävät voimavarat. Ohjeeksi vesi- ja ympäristöpiirille annettu, että sen tuli valvoa toimituksen edistymistä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.