22.02.1991

Kunnanjohtaja - Esittely kunnanhallitukselle - Virkarikos

Syytemääräys asiassa, jossa kunnan viranhaltijan epäillään syyllistyneen kahteen yksin teoin tehtyihin väärennykseen ja virka-aseman väärinkäyttämiseen

Kunnansihteeri oli muuttanut julkisen kaupanvahvistajan vahvistamaa ja maanvaihtokirjan liitteenä olevaa karttapiirrosta vaihdon kohteena olevien määräalojen rajojen osalta sekä liittänyt muuttamansa karttapiirroksen kunnanhallituksen ja -valtuuston maa-alueiden vaihdon hyväksymistä koskevan asian esittelyasiakirjoihin.

Sama henkilö oli virkaa toimittavana kunnanjohtajana toimiessaan laatinut kunnanhallituksen selvityksenä kanteluasiassa oikeuskanslerille annettavan selvityksen ja kirjoittanut oman nimensä ohella selvityksen alle omavaltaisesti myös kunnanhallituksen puheenjohtajan nimen.

RL 33 luku 1 §
RL 40 luku 7 §
RL 7 luku 1 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.