10.01.1991

Tielautakunta - Yksityistie - Viivästys

Huomautus viivästymisestä yksityistieasiassa

Tielautakunta oli tarkastaessaan 10.9.1985 toiseen paikkaan siirretyn yksityistien todennut, että tiellä oli erityisen jyrkkä mäki, josta voi aiheutua vaikeuksia talviaikana. Lautakunta oli päättänyt palata asiaan, jos aihetta siihen ilmeni. Eräs asianosaisista oli useaan kertaan vuosina 1985, 1986 ja 1988 pyytänyt lautakuntaa puuttumaan tien rakentamiseen ja järjestämään katselmuksen tiellä talviaikana. Lautakunta oli käsitellyt puheena olevaa yksityistietä koskevia asioita vasta 3.5.1988 ottamatta kantaa näihin vaatimuksiin. Valituksen johdosta maaoikeus oli päätöksellään 29.3.1989 palauttanut asian tielautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi. Maaoikeuden mukaan lautakunta ei ollut ottanut asiassa lopullista tai selvää kantaa uuden tieosuuden alentamiseen. Palautuspäätöksen ja 19.7.1989 tapahtuneen kiirehtimisen jälkeen lautakunta oli uudelleen käsitellyt asiaa 22.2.1990, jolloin siinä oli annettu ratkaisu puheena oleviin vaatimuksiin.

Ottaen huomioon tielautakunnan päätöksen 10.9.1985 ja siihen perustuvat vaatimukset tielautakunnalla olisi ollut aihetta jatkaa asian käsittelemistä. Maaoikeuden päätöksen 29.3.1989 ja tapahtuneen kiirehtimisen johdosta tielautakunnalla olisi ollut erityistä syytä ottaa asia nopeasti uuteen käsittelyyn. Tielautakunnan virheellisestä menettelystä johtuen asian käsittely oli viivästynyt eikä viivästymistä voitu pitää vähäisenä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.