18.12.1990

Rakennuslautakunta - Rakennuslupa-asia - Rakennuspaikan hallinta - Rakennuslupa-asiakirjat - Julkisuus

Käsityksen lausuminen rakennuslupaviranomaisten menettelystä

Rakennuslautakunta oli myöntänyt rakennusluvan, vaikkei hakija hallinnut rakennuspaikkaa. Kun rakennuksen sijainti ei käynyt riittävän selvästi ilmi hakemusasiakirjoista, olisi asian valmistelussa tullut tarkemmin kiinnittää huomiota tähän seikkaan. Tästä syystä oli asian valmistelussa ja rakennusluvasta päätettäessä jäänyt huomaamatta, että lupahakemuksessa tarkoitettu ja asemapiirroksessa osoitettu rakennuspaikka sijaitsi alueella, jota rakennusluvan hakija ei hallinnut.

Rakennusviranomaiset eivät olleet sallineet tutustua edellä mainittuun lupa-asiaan kuuluviin asiakirjoihin. Tämän johdosta on todettu, että viranomaisen on pyynnöstä, mikäli tilan puolesta ja virkatoimintaa haittaamatta käy päinsä, annettava julkinen asiakirja viranomaisen luona luettavaksi ja jäljennettäväksi.

RakA 122 § 1 mom 1 kohta
SM rakennuspiirustuksista (603/72)
AsiakJulkL 7 § 1 mom
KunL 148 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.