18.12.1990

Esitutkinta - Esitutkinnan päättäminen - Viivyttely

Huomautus esitutkinnan päättämisen viivästymisestä

Nimismiespiiriin oli tehty rikosilmoitus vakuutuspetosta koskevassa asiassa, jonka esitutkinta oli nimismiespiirissä käynnistynyt asianmukaisella tavalla. Viimeinen kuulustelu oli suoritettu 10.8.1987, mutta jutussa ei ollut tehty tutkinnan lopettamispäätöstä, eikä sitä ollut myöskään saatettu viralliselle syyttäjälle syyteharkintaan ennen kuin vasta 30.5.1990.

Nimismiehelle huomautettu siitä, ettei hän ollut asianmukaisella tavalla valvonut nimismiespiirissä vireillä olleiden rikosjuttujen tutkintaa, eikä nimismiespiirin päällikkönä riittävästi huolehtinut myöskään siitä, että rikosjuttuihin liittyvät toimenpiteet olisivat tulleet viipymättä päätetyiksi tutkinnan tultua loppuunsuoritetuksi.

EsitutkintaL 43 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.