21.11.1990

Tuomioistuin - Päätösilmoitus - Lainvoimaisuustietojen merkitseminen

Huomautus rangaistuspäätöksen lainvoimaisuustietojen virheellisestä merkitsemisestä

Rikosjutun vastaaja, joka oli tuomittu sekä ehdottomaan vankeusrangaistukseen että sakkoon, oli ilmoittanut päätökseen tyytymättömyyttä. Päätösilmoitus oli merkitty lainvoimaa vailla olevaksi ja lähetetty oikeusministeriön tietohallintotoimistoon. Asianosainen ei kuitenkaan ollut määräajassa jatkanut valitustaan hovioikeuteen.

Vankeusrangaistuksen täytäntöönpanosta annetun asetuksen 2 §:n 1 momentin (931/79) mukaan päätösilmoitusta ei saa lähettää selvittämättä, onko valitus ajettu perille. Puheenaoleva päätösilmoitus oli korjattu vasta lähes kahden vuoden kuluttua, mistä oli ollut seurauksena rangaistusten täytäntöönpanon viipyminen. Raastuvanoikeuden asianomaiselle jäsenelle huomautettu hänen virheellisestä menettelystään.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.