21.11.1990

Asetus - Maksuvapautuslaki - Taannehtiva lainsäädäntö - Viivästyskorko

Rahalaitoksen vapauttaminen veronkantoasetukseen perustuvista tilitysviivästymisistä johtuneista koroista

Valtiovarainministeriölle annettu lausunto veronkantoasetuksen 3 §:n 1 momentin tulkinnasta ja sanotun säännöksen taannehtivan muuttamisen sallittavuudesta. Ministeriö oli tiedustellut, oliko em. säännöksen nojalla tulkintateitse mahdollista vapauttaa rahalaitos sille pankkilakon aikana poikkeusolosuhteissa syntyneistä tilitysviivästymisistä johtuneista koroista. Kun säännöstasolla ei ollut myönnetty poikkeusmahdollisuutta yleissäännöksi asetettuun vaatimukseen koron suorittamisvelvollisuudesta, valtiovarainministeriöllä ei ollut vapauttamisvaltuutta tältä osin.

Myös säännöksen taannehtivaan muuttamiseen sanotussa tarkoituksessa oli suhtauduttava kielteisesti.

Rahalaitoksen vapauttaminen sille syntyneistä viivästyskoroista kuului yksittäistapauksena maksuvapautuslain soveltamisalaan.

VeronkantoA 3 § 1 momentti

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.