15.10.1990

Lapsen huolto ja tapaamisoikeus - Sosiaalilautakunta - Selvitys

Huomion kiinnittäminen tuomioistuimelle annettavan selvityksen täsmällisyyteen

Sosiaalilautakunnan tuomioistuimelle antamaan selvitykseen ei ollut kirjattu kaikkia lapsen huoltokysymyksen lopputulokseen olennaisesti vaikuttavia seikkoja, kuten perusteita, joihin toinen lapsen vanhemmista oli vedonnut kieltäytyessään yhteistyöstä lapsen toisen vanhemman kotikunnan sosiaalilautakunnan kanssa.

Sosiaalilautakunnan huomiota kiinnitetty siihen, että lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain 16 §:ssä tarkoitetun tuomioistuimelle annettavan selvityksen tulee olla perusteltu ja siten huolellisesti laadittu, ettei puutteellisten tai epätarkkojen ilmaisujen johdosta selvityksestä saa virheellistä käsitystä selvitystyön kohteena olleista ja huoltokysymykseen vaikuttavista tekijöistä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.