29.06.1990

Kunnallishallinto - Sosiaalitoimi - Tarkoitussidonnaisuus - Kuuleminen - Organisaatiouudistus

Huomautus harkintavallan väärinkäytöstä ja kuulemisvelvollisuuden laiminlyönnistä

Kunnassa oli ryhdytty toimenpiteisiin sosiaalitoimen organisaation uudistamiseksi. Uudistuksen perusteiden puutteellisesta selvittämisestä ja sosiaalitoimen alalla ilmenneistä ristiriidoista sekä myöhempään viranhaltijan irtisanomiseen liittyvistä seikoista voitiin päätellä, että organisaatiouudistuksen eräänä tavoitteena oli päästä eroon sanotusta epämieluisana pidetystä viranhaltijasta. Organisaatiomuutoksella pyrittiin siten saamaan aikaan muu lopputulos kuin hallinnon tarkoitussidonnaisuuden periaate ja hyvä hallintotapa huomioon ottaen olisi ollut hyväksyttävää. Lisäksi kunnanhallituksen organisaatiouudistusehdotukseen tekemän merkittävän muutoksen johdosta ei ollut kuultu uudelleen asianosaisia viranhaltijoita eikä sosiaalialan ammattijärjestöjä.

Kunnan sosiaalilautakunnalle ja kunnanhallitukselle huomautettu vastaisen varalle harkintavallan väärinkäytöstä ja kunnanhallitukselle kuulemisvelvollisuuden laiminlyönnistä.

KunL 74 §
KunL 75 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.