23.05.1990

Lausunto - Esteellisyys - Lääkäri - Muutoksenhaku - Tapaturmakorvaus

Huomautus lääkärin esteellisyydestä lausuntoasiassa

Tapaturmakorvausta koskevassa valituslupa-asiassa korkein oikeus oli pyytänyt lääkintöhallituksen lausunnon. Lääkintöhallitus oli pyytänyt lausunnon lääkintöhallituksen pysyvänä asiantuntijana toimivalta lääkäriltä, joka oli jo aikaisemmin samassa tapaturmakorvausasiassa antanut lausunnon vakuutusyhtiön vahinkotarkastuslautakunnan jäsenenä. Lääkintöhallituksen ylilääkärille ja osastopäällikön sijaisena toimineelle toimistopäällikölle huomautettu vastaisen varalle siitä, että heidän olisi tullut asiakirjoista havaita, että kyseinen lääkäri oli esteellinen ja pidättäytyä pyytämästä häneltä asiantuntijalausuntoa taikka käyttämästä sitä sairauskertomusten ohella osana lääkintöhallituksen lausunnon perusteita.

Samalla kehotettu lääkintöhallitusta kiinnittämään asianomaisen lääkärin huomiota siihen, että tämän olisi tullut antamassaan lausunnossa tuoda esiin se, että hän oli samassa asiassa jo aiemmassa yhteydessä esittänyt käsityksensä ja saattaa näin lääkintöhallituksen tietoon esteellisyysperusteeksi katsottava seikka. Lääkintöhallitusta kehotettu myös yleisesti kiinnittämään pysyvien asiantuntijoiden huomiota esteellisyyskysymyksiin lausuntoasioissa.

HallintomenettelyL 10 §
A lääkintöhallituksesta 42 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.