14.08.1990

Hallintomenettely - Ampuma-aselupa

Huomautus virheellisestä menettelystä ampuma-aseluvan myöntämisessä

Nimismies oli menetellyt virheellisesti myöntäessään ampuma-aseluvan, vaikka kysymyksessä ei jälkikäteen arvostellen ilmeisestikään ole ollut tunnetusti luotettava ja huolellinen henkilö. Päinvastoin poliisitutkinnassa ilmeni, että hakijan osittain väkivaltainen käyttäyminen oli paikkakunnalla ja lähialueen poliisimiesten keskuudessa yleisesti tunnettua.

Kun nimismies oli aikanaan peruuttanut hakijan ampuma-aseiden hallussapitoluvat ja kun hänen tiedossaan oli joka tapauksessa ollut joitakin rikosasioita tuon jälkeiseltä ajalta, nimismiehellä olisi harkitessaan uusien lupien myöntämistä ollut erityinen velvollisuus varmistautua siitä, että hakija oli muuttunut elämäntavoiltaan ja käytökseltään sekä luonteenominaisuuksiltaan sellaiseksi henkilöksi, jolle voidaan myöntää lupa ampuma-aseen hankkimiseen ja hallussapitoon.

A ampuma-aseista ja ampumatarpeista 19 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.