Pientaloille avustusta lämmitysjärjestelmän muutoksiin

Valtioneuvosto antoi 30.3. asetuksen asuntojen korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksista annetun asetuksen (128/2006) muuttamisesta. Asetuksessa on säädetty pientaloille myönnettävistä energia-avustuksista.

Avustuksia voidaan myöntää pientalojen omistajille laiteinvestointeihin ja kaukolämmön liittymismaksuun, kun talon lämmitysjärjestelmä uusitaan asetuksen mukaisella, kasvihuonekaasupäästöjä vähentävällä tavalla.

Avustuksia myönnetään yhteensä 14 miljoonaa euroa vuosien 2006-2008 aikana. Avustusta voivat saada pientalot, joissa on enintään kaksi asuinhuoneistoa, eli esimerkiksi omakotitalot ja paritalot. Asetus tulee voimaan 5.4.2006.

Päätös avustuksen myöntämisestä on saatava ennen kuin työt aloitetaan. Valtion asuntorahasto (ARA) päättää avustusten hakuajan ja antaa tarkemmat ohjeet hakumenettelystä mahdollisimman pian. Ohjeet ja hakuaika julkaistaan muun muassa Valtion asuntorahaston Internetsivuilla osoitteessa www.ara.fi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.