FINLEX-uutisia 3/2006

Lakien lempinimet selattavissa - Kumotut säädökset erillisessä luettelossa - Korkeimman hallinto-oikeuden vuosikirjaratkaisut haettavissa erikseen

Lakien lempinimet

Lakien lempinimet eli lakien ja asetusten vakiintuneet nimikkeet ovat selattavissa Finlexissä osiossa Ajantasainen lainsäädäntö (vasemmassa sarakkeessa linkki Vakiintuneet säädösnimikkeet). Lakien lempinimiä voi käyttää säädösmuutosten hakemistossa myös tiedonhaussa.

Osa lakien lempinimistä on arkikielessä muotoutuneita, esimerkiksi tutkanpaljastinlaki (546/1998), jonka virallinen nimike on "Laki liikennevalvontaa vaikeuttavien laitteiden kieltämisestä". Lempinimiluetteloa täydennetään säännöllisesti ja täydennysehdotuksia voi lähettää osoitteeseen finlex@om.fi.

Kumotut säädökset erillisessä luettelossa

Finlexin lainsäädäntökokonaisuudessa on Ajantasaisten säädösten osiossa erikseen luettelo kumotuista säädöksistä. Kyseessä on lakeja ja asetuksia, joista on vuoden 2002 jälkeen ollut Ajantasainen lainsäädäntö -kokoelmassa saatavilla ajantasainen teksti, mutta säädös on myöhemmin kumottu. Luettelo täydentyy säännöllisesti.

Korkeimman hallinto-oikeuden vuosikirjaratkaisut ja muut ratkaisut haettavissa erikseen

Korkeimman hallinto-oikeuden tietokantaa on uudistettu siten, että varsinaiset KHO:n vuosikirjassa julkaistut ratkaisut on erotettu muista ratkaisuista. Kummankin aineiston vuosikokoelmat on selattavissa erikseen ja myös tiedonhaku voidaan kohdistaa joko vuosikirjaratkaisuihin, muihin ratkaisuihin tai kaikkiin ratkaisuihin.

Saamenkieliset säädökset

Kaikki saamen kielillä julkaistut säädökset ovat saatavilla Finlexissä Säädökset alkuperäisinä-kokoelmassa (linkki vasemmassa sarakkeessa).

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.