FINLEXiin uusia ominaisuuksia

Palveluun on lisätty uusina ominaisuuksina ajantasaiseen lainsäädäntöön oma kumottujen säädösten osuus, Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisut on erotettu vuosikirjaratkaisuihin ja muihin kuin vuosikirjaratkaisuihin, sekä säädöskäännösten ruotsin- ja englanninkielistä käyttöliittymää on parannettu.

Aiemmin ajantasaisen lainsäädännön joukossa oli säädöksiä, jotka oli kumottu esimerkiksi uuden säädöksen korvatessa vanhan. Nämä kumotut säädökset oli aiemmin erottuneet pelkästään nimikkeen perässä olevasta (kumottu)-huomautuksesta. Nyt kaikki nämä kumotut säädökset on viety omaan tietokantaansa, jolloin esimerkiksi ajantasapuolen haut eivät enää kohdistu tähän kumottuun materiaaliin. Kumotut säädökset viimeksi voimassa olleessa sanamuodossaan löytyvät nyt ajantasainen lainsäädäntö -sivun vasemman laidan linkistä.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisut on erotettu kahdeksi eri kokonaisuudeksi; vuosikirjaratkaisut ja muut kuin vuosikirjaratkaisut. Kyseessä on siis KHOn omilta kotisivuilta tuttu käytäntö. Tarkennetuissa hauissa voidaan valita mihin kokonaisuuteen haku kohdistuu, kun taas pikahaku-toiminto kattaa automaattisesti koko aineiston.

Säädöskäännösten ruotsin- ja englanninkielistä käyttöliittymää on parannettu, niiden ollessa nyt yhdenmukaiset suomenkielisen liittymän kanssa. Lisäksi säädöskäännöksiin on lisätty mahdollisuus venäjänkielisten käännösten mukaanottoon ja palvelun asiasanastoa on laajennettu.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.