Syyttäjälaitos organisoitiin yhdeksi virastoksi lokakuun 2019 alusta

Syyttäjälaitoksen organisaatiota muutetaan siten, että aiemmasta Valtakunnansyyttäjänvirastosta ja sen alaisuudessa toimivista syyttäjänvirastoista muodostettiin yksi Syyttäjälaitos-niminen virasto.

Valtakunnallinen rakenne antaa aiempaa paremmat edellytykset johtaa syyttäjälaitosta kokonaisuutena sekä käyttää ja jakaa resursseja joustavasti. Samalla voidaan tehokkaammin edistää yhdenmukaista valtakunnallista ratkaisutoimintaa ja vastata yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin. Uudistus myös lisää tulosohjauksen vaikuttavuutta.

Syyttäjälaitos vastaa itsenäisesti ja riippumattomasti syyttäjäntoimesta. Virasto muodostuu keskushallintoyksikkönä toimivasta valtakunnansyyttäjän toimistosta ja viidestä syyttäjäalueesta. Valtakunnansyyttäjän toimisto hoitaa keskushallinnon tehtävät ja syyttäjäalueet vastaavat rikosvastuun toteuttamisesta alueellaan. Virastoa johtaa valtakunnansyyttäjä, joka toimii edelleen ylimpänä syyttäjänä ja syyttäjien esimiehenä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.