Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Uusi tavaramerkkilaki tuli voimaan 1. toukokuuta

Lailla pannaan täytäntöön EU:n direktiivi jäsenvaltioiden tavaramerkkilainsäädännön lähentämisestä. Samalla ratifioitiin tavaramerkkioikeudesta tehty Singaporen sopimus ja sen soveltamissäännöt.

Tavaramerkkilain uudistus tuo muutoksena tavaramerkin hallinnollisen menettämis- tai mitätöintimenettelyn perustamisen Patentti- ja rekisterihallitukseen. Hallinnollinen menettely tavaramerkin kumoamiseksi tarjoaa aiempaa edullisemman ja nopeamman vaihtoehdon tuomioistuinmenettelylle. Uuden tavaramerkkidirektiivin kansallisen voimaansaattamisen myötä myös vaatimus tavaramerkin esittämisestä graafisesti poistui. Tämä voi mahdollistaa uuden tyyppisten tavaramerkkien rekisteröimisen.

Eräiden tavaramerkkien haltijoiden tulee ilmoittaa tavaramerkkien tavara- ja palveluluettelojen täsmentämisestä, millä pyritään selkeämpään tavaramerkkirekisteriin ja oikeusvarmuuden lisäämiseen.

Tavaramerkkilain uudistuksen yhteydessä tul muutamia muutoksia myös toiminimilakiin.

Singaporen sopimuksella yhdenmukaistetaan kansallisia tavaramerkin rekisteröintimenettelyjä etenkin tavaramerkin hakemiseen liittyen. Singaporen sopimuksen voimaantulosta säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.