Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Kaivoslain muutokset tulivat voimaan toukokuun alusta

Kaivoslakia (621/2011) muutettiin niin, että kullanhuuhdonta-, malminetsintä- tai kaivosluvan hakija voi saada etuoikeuden alueeseen, vaikka Natura 2000 -arviointi ja ympäristövaikutusten arviointiselostus sekä yhteysviranomaisen perusteltu päätelmä jätettäisiin vasta lupahakemuksen jättämisen jälkeen.

Arviointi, arviointiselostus ja päätelmä tulee kuitenkin toimittaa niin varhaisessa vaiheessa, että vaihtoehdot ovat vielä avoinna ja aina ennen lupahakemisen kuulemisvaihetta ja ennen lupahakemuksen ratkaisua.

Lakimuutos vahvistettiin presidentin esittelyssä perjantaina 26. huhtikuuta, ja se tuli voimaan 1. toukokuuta 2019.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.